Vad är b2b ehandel för affärssystem?

Gung hjälper dig växa digitalt

Digitalisera ditt business2Businessflöde, B2B ehandel för affärssystem

Vad är fördelarna att ha en B2B ehandel för affärssystem?

 • Digital showroom förenklar utan fysiska möten
 • Skräddarsy order och offertförslag – Ger kunder dina USP, produktinfo och pris med ett knapptryck i PDF
 • Skapa personliga kataloger för dina kunder – En känsla av service och enkelhet
 • Förenkla orderflöde för kunderna med selfservice – Ger kunder mer än de förväntar sig
 • Öka produktinformation till kunden – mervärde kring ert erbjudande
 • Hantera varianter färg och storlek – Förenklar orderläggning och översikt
 • Pre-pack– Styr kunder till färdiga sorteringar
 • Skapa linesheet till dina kunder – Maila med ett knapptryck
 • Underhåll all information i ditt affärssystem eller i PIM – Integrering förenklar
 • Hantera flera orderflöden ”förorder”, ”lagerorder”, ”kampanjflöden” ni styr själva
 • Integrera med ditt affärssystem och flera kanaler – Dropshipment, externa e-handelsplatser möjligheterna är öppna

Vår övertygelse att ehandel för affärssystem förenklar

B2B ehandel för affärssystem är inte en konsumentportal, det är en förlängning av ditt affärssystem som skall vara integrerad. Det kan vara lätt att tro att sälj alltid kommer vara sälj. Alltså att en B2B butik därför i stort sett fungerar som en B2C. Så är dock inte riktigt fallet. Men när det kommer till B2B kan du istället lätt stöta på en komplexitet som kan kosta både tid och pengar.

Sanningen är att B2B och B2C är komplexa på sina egna sätt, även om de ibland kan verka lika. Inom B2B handlar det ju, precis som för B2C, om att visa produkter på ett attraktivt sätt och göra det enkelt att såväl söka som handla. Trots detta har B2B lite andra krav, eftersom det bland annat kräver att ni hanterar lagersaldon och disponibilitet. Samt att rätt produkter visas till det pris som förhandlats fram. Det kräver en större mängd prisvarianter och historik, som ett resultat av att det kräver en stark koppling till affärssystemet som ligger i bakgrunden.

Lösningen

Än mer komplicerat blir det när ni växer och blir större, eller ju bredare ert sortiment växer sig. Eftersom B2B och ehandel för affärssystem skall vara en förlängning av affärssystemet vill ni inte hantera den typen av data på flera ställen.

Låt affärssystemet istället äga data och B2B konsumera den. På så sätt kan ni skapa en unison upplevelse som sträcker sig till varje interaktion mellan er och kunderna. Där språk, gränssnitt och katalog/produktpresentation ser lika fantastiska ut oavsett kanal.
Att få pusselbitarna att passa samman är inte alltid lätt men det är anledningen till att vi på Gung utvecklade vår B2B plattform ehandel för affärssystem. Vi vet nämligen hur komplicerat det kan vara. Därför är det viktigt att lägga in information i såväl katalogen som affärssystemet och webbshoppen.

Hur fungerar Gung B2B ehandel för affärssystem?

Att arbeta inne i affärssystemet genom se till att informationen når ut till varje del av organisationen. Något som de flesta av våra kunders brottas med varje dag. Det är viktigt att ingenting tappas längs med vägen, men det kan vara en svår uppgift då organisationen växer och/eller förändras. Gung förenklar det. Genom att helt enkelt förlänga ert affärssystem så att ni kan få ut mer av det och fokusera på affär istället för administration. Vår B2B plattform syr ihop helheten, integreras sömlöst med ditt affärssystem. Som ger er ett både vackert och lättarbetat interface som ett resultat av att ni använder Gung. Ni får en tydlig bild av era kunder i olika områden och segment, kan följa lagersaldon och får en visuell produktkatalog som är enkel att söka i. Era kunders vardag förenklas och era säljares vardag blir därför effektivare – på en och samma gång.

Integrerade affärssystem

Vi har integrationer till blanda annat Jeeves, Garp, Microsoft Dynamics och Fortnox. Till Jeeves och Garp är vi dessutom partners

Fler sidor som kan intressera dig

Läs också om våra lösningar kring säljare och kundtjänst här. Våra lösningar kring PIM och integration hittar du här. Kontakta oss för mer information eller en demo.

Gung B2C webbshop med Shopify

För att du som kund skall kunna sälja även till slutkonsument och öka din närvaro på nätet. Har vi ett koncept som bygger på Gung tillsammans med Shopify som ger er en riktigt bra B2C webbshop helt integrerad med ert affärssystem. Läs mer om det här

Öppet 24/7 365 dagar

Sälj direkt till dina kunder från en shop som är anpassad efter ditt varumärke.

Realtidsdata

Låt dina kunder ta del av realtidsdata som orderstatus, lagersaldo, priser och fakturainformation.

Produktinformation

Sammanställ all produktdata i Gung PIM och låt dina B2B användare ta del av den genom data i Excel, PDF, XML eller genom Gungs API.


Molnbaserat

Hela Gung är byggt för att accessas via molnet. Ingen installation krävs hos användarna accessas via sina webbläsare.

Statistik

Ge dina kunder statistik och sammanställningar på det de köper av dig. Du bestämmer vad de skall få tillgång till.

Väx med Gung

Betala en fast månadsavgift och få kontinuerliga uppdateringar, underhåll och uppgraderingar.