Stories we love

Limitato

Göteborg
Grossist - Kläder & Skor
B2B, B2S, PIM + PDM

Limitato är ett ungt och nytänkande klädmärke som samarbetar med världskända fotografer och konstnärer där de trycker deras verk på deras kollektioner. Deras produkter distribueras via agenter/distributörer till återförsäljare (High End butiker) världen över samt via den egna webbshopen.

Limitatos verksamheten expanderar kraftigt och intresset är stort internationellt. I vintras lanserades varumärket på Harrods i London, Luisa Via Roma i Rom, TSUM i Moskva, Jelmoli i Zurich och Base Blu i Varele, Italien. För att hänga med i tempot som krävs, ställs höga krav på snabba processer och minimal administration.

Gungs mjukvara hjälper Limitato i deras arbete med att skapa nya kollektioner, hantera produktdata (PIM), orderläggning för distributörer, agenter och återförsäljare samt inköpshantering och uppföljning.

Daniel Göhlin, VD på Gung, har varit med på Limitatos resa mot den absoluta toppen:

”Det har varit otroligt motiverande att kunna hjälpa ett ungt och hungrigt bolag som Limitato. Allt går väldigt snabbt och saker förändras hela tiden, det älskar vi! Med Gung har de fått ett system som de kan växa i utan att behöva investera tungt i nya program och resurser. Även om deras ekonomisystem Fortnox inte kan hantera de behov som ett modernt modeföretag kräver så kan Gung komplettera dessa luckor och på så vis få ihop en komplett lösning som dessutom är väldigt kostnadseffektiv”.

Limitato som har ökat sina återförsäljare från 25 till 256 på bara 2 år och fortsätter växa, under föregående införsäljning togs samtliga orders via Gungs olika gränssnitt för orderläggning.

"För oss har Gung varit fantastiskt"

— Emrik Olausson, CEO and Co-founder - Limitato

Gung hjälper Limitato att växa vidare

Emrik Olausson som är en av grundarna till Limitato hittade Gung via ett tips från en kollega i branschen.

”För oss har Gung varit fantastiskt berättar Emrik. För 6 månader sedan satt jag med orders i 150 Excelark och med en stor portion ångest. Vi hade inte koll på hur mycket vi skulle köpa och vem som skulle ha vad och när. Att skapa nya produkter tog minst 3 dagar och att få in orders det dubbla. Nu lägger vi upp en helt ny kollektion med EAN-koder, bilder, färger, storlekar på under timmen samtidigt som att vi inte rör vid orders som kommer in utan vi kan ägna tid till vår fortsatta expansion. Det är otroligt skönt. Vi har precis kopplat på en 3PL lösning vilket gör att vi slipper egen hantering av vårt lager samtidigt som vi även låter våra återförsäljare och agenter få tillgång till vårt lager i realtid – utan att behöva ringa eller maila vårt back office.”

Kontakta mig för en webbdemo av Gung